Emma og Xuya reiser til Kina

Fredag 24. august reiser Emma og Xuya til Kina.

Tidlig om morgenen går toget fra Vestfossen jernbanestasjon til Gardermoen der de skal ta fly. Flyselskapet de skal fly med er Finnair som går fra Oslo/Gardermoen med mellomlanding i Helsingfors, og så videre til byen Chongqing i Sichuanprovinsen.

Reisen går uten problemer og kl. 07.00 om morgenen – lokal tid – den 25.august lander flyet på flyplassen i Chongqing.

Mens temperaturen hjemme var blitt litt høstlig, så er det betydelig varmere i Chongqing. Det merkes fort at det blir altfor varmt å gå i de klærne man hadde på seg fra Norge, så noe av det første man må gjøre er å skifte til shorts og T-skjorte.

Chongqing er en stor by og en såkalt byprovins i Kina. Selve byområdet har et folketall på over 3,3 millioner mens provinsfolketallet ligger litt i overkant av 30 millioner. Tidligere var byen en del av Sichuanprovinsen, men i 1997 ble den løftet opp på provinsnivå og slått sammen med naboene Fuling, Wanxian og Qianiang.

Fra Chongqing går turen videre med buss til byen QianWei; en tur som tar nesten 5 timer. I QianWei venter bestemor og bestefar på barnebarnet Emma. De har ventet så lenge på å få se Emma igjen. For dem blir det altfor skjeldent at de får treffe henne. Men nå blir det bedre for en stund. Et helt år skal Emma være der – og det blir stas!

Skjermbilde 2018-10-18 kl. 15.59.11.png

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s