På veg til Norge besøker vi Bernd og Irmchen

17. juli kommer jeg til Frankfurt og overnatter på et enkelt hotell ved flyplassen. Morgenen etterpå kommer Emma og Xuya med et annet fly. Mens jeg reiste via Beijing til Framkfurt, så reiste de via Hanoi. Det ble slik fordi mens jeg kunne kjøpe tur-retur bilett da jeg var i Norge i mai, så var det mye dyrere for dem å kjøpe en-veis bilett til Frankfurt fra Kina. Det billigste alternativet for dem viste seg å være å reise via Hanoi, og det var også det gunstigste fordi Vietnam Airlines godtok mer bagasje pr. passasjer.

Første stopp blir altså Frankfurt og etter at Emma og Xuya har ankommet, drar vi til sentrum hvor vi tar inn på et hotell som ligger like ved hovedjernbanestasjonen.

Vi går en tur langs elva Main i Frankfurt. Her står vi oppe på ei fin klinknaglet stålbru som går over elva Main
Emma ser litt trøtt ut.
Like ved hotellet

Etter en ganske lang spasertur rundt i byen går vi tilbake til hotellet for å slappe av litt. Det er en god del folk ute og spaserer, men vi finner ikke noe som er så veldig interessant å kikke på.

Vel framme igjen på hotellet og etter å ha drukket litt brus og kaffe begynner brannalarmen plutselig å ule og vi skynder oss ut sammen med de andre gjestene på hotellet.

Utenfor hotellet blir vi stående på fortauet men ingen synes å vite eksakt hvorfor alarmen begynte å ule. Imidlertid kommer en brannbil og en følgebil ganske kjapt og stopper rett utenfor hotellet.

Plutselig går brannalarmen og vi må ut. Der står brannbilen
Brannbilen kommer – Teddy er reddet!

Hotellet gir oss svært sparsomt med informasjon om hva som foregår, men etter hvert virker det som om man har fått oversikt over situasjonen, og folk begynner å sige inn igjen. Så da siger vi også inn igjen og går til rommet vårt.

Ingen skade skjedd altså og det var jo litt betryggende at brannvesenet var så hurtig på plass.

Vi er ganske trøtte, så det brir ikke så my vi finner på å gjøre denne dagen. Om kvelden går Emma og jeg en tur ut for å finne noe å spise. Xuya er ikke sulten og blir på rommet. Vi beveger oss rundt i områdene rundt jernbanestasjonen og ut fra det klientellet som går og sitter rundt i gatene og smugene, skjønner vi at dette nok er et ganske belastet område. Noen sprøytespisser som slenger rundt og hvordan menneskene her er kledd og hvordan de oppfører seg, bekrefter dette inntrykket. Inne på selve jernbanestasjonen er det imidlertid greit og vi finner oss en bra restaurant der vi kjøper oss en stor pizza på deling.

Etter å ha spist ferdig skynder vi oss tilbake til hotellet igjen. Vi er ikke så lystne på å gå rundt i disse gatene. Man vet aldri hva som kan skje.

Neste morgen kommer Irmchen og Bernd og henter oss. De venter på oss nede i resepsjonen, og vi laster opp vårt pikk-pakk og så kjører vi til Niederberg like ved Aschaffenburg, hvor Katrin, deres eldste datter, bor sammen med sin familie.

De har 2 barn og bor i et nytt hus som Bernd har hjulpet dem mye med å bygge. Utenfor huset har de anlagt en fin uteplass der vi bl.a. spiste frokost men vi hørte på hønene som klukket i hønsehuset rett ved siden av. Rundt huset er det en relativt romslig hage.

Like ved huset renner elva Main forbi og sammen med Irmchen og Bernd går vi en lengre spasertur i områdene langs elva.

Vi tar også en biltur et lite stykke sørover til en liten by som heter Obernburg der vi kikker rundt på et marked der det selges diverse saker – et slags loppemarked – og etterpå går vi en runde i sentrum av byen.

Byporten inn til Altstadt Obernburg
Typisk bindingsverkshus

Tårn i den gamle bymuren
Blomsterbarna
Her ser vi inn i veggkonstruksjonen
Bernd og Xuya i det lille kapellet
Fra 1595

Etter knappe 2 dager hos Katrin reiser vi videre østover til Zabelsdorf hvor Irmchen og Bernd bor.

Reiseruten fra Niedernberg til Zabelsdorf

Vi kjører gjennom Fulda og videre forbi Jena, mellom Leipzig og Halle – passerer Potsdam og Berlin – og frem til Zabelsdorf.

Noe av det første vi gjør er å dra innom Klaus og Evy for å hilse på dem. Det er lenge siden vi har sett dem nå, men de ser omtrent like dan ut som de alltid har gjort. De bor på en liten gård et stykke utenfor Zabelsdorf.

Bernd stopper ved en solsikkeåker og plukker noen flotte solsikker som han tar med hjem til Klaus og Evy
Gården ligger fint til omgitt av store åkrer

Da vi kommer dit har de besøk. Evy har geburtsdag og vi blir invitert til å være med. Vi samles etter hvert rundt noen bord de har plassert under noen trær i hagen foran huset. De andre er slektninger av Evy og Klaus samt noen kunstnervenner av Evy. Evy har drevet med maling tidligere og har hatt utstillinger bl.a. i Gransee.

Evy og Irmchen
Irmchen og Bernd
Noen av gjestene

Etter å ha vært hos Evy og Klaus noen timer drar vi hjem til Zabelsdorf.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s